Beleef de SUPER 8 Classic als de profs

SUPER 8 Cyclo
16.09.2023

super8cyclo_logo

SUPER 8 Cyclo

Op zaterdag 16 september 2023 sluiten we de Continental Classics Tour af in de schaduw van Brouwerij Haacht. Ontdek enkele uren voor de profs het parcours van de SUPER 8 Classic. Vanop het domein van de brouwerij vertrek je voor één van de drie tochten: 70, 100 of 125 km. Wie voor de kortste afstand kiest, kan vooral genieten van de groene Vlaamse rand. De twee langere afstanden brengen je over de taalgrens en schuiven je wat meer hoogtemeters onder de wielen.

Nog één keer “Feel Like a Pro” dit seizoen, en hoe! Jouw rit door het prachtige landschap van Vlaams- en Waals-Brabant eindigt onder de officiële aankomstboog van de profrenners. Je zal dus als een échte prof onthaald worden in Haacht. Blijf na jouw rit gerust plakken, want na inspanning volgt ontspanning! Brouwerij Haacht zorgt voor een gezellige après-bike, terwijl jij kan genieten van de G-wedstrijd en de aankomst van de profrenners. Kortom, een topdag die je als fiets- en wielerliefhebber niet wil missen!

Dagen
Uren
Minuten
Seconden

Foto's

Fotoservice

Sportograf.com is de officiële fotoservice van Super 8 Cyclo! Door hun jarenlange ervaring als fotograaf, maar ook als sporter, zorgen zij steeds voor de perfecte actiefoto’s om jouw topprestatie in beeld te brengen.

Parcours

Enkele uren vooraleer de profs op het parcours schitteren, kan jij de wegen van de SUPER 8 Classic verkennen. Je hebt hiervoor de keuze uit drie afstanden: 70, 100 of 125 km. Brouwerij Haacht is het schitterende decor voor de start en aankomst van jouw tocht doorheen Vlaams- en Waals-Brabant. Het parcours duikt tussen Leuven en Brussel naar beneden, richting de Druivenstreek. De regio rond Overijse staat bekend om z’n glooiende en groene omgeving.

Hopelijk geen schrik van hoogtemeters, want met tal van beklimmingen onderweg dagen we je nog een laatste keer uit dit seizoen! Is klimmen minder je ding en wil je liever genieten van de groene Vlaamse rand? Dan biedt onze rit van 70 km met een handvol hellingen en een kasseistrook de perfecte oplossing. De twee langere afstanden duiken over de taalgrens en hebben wat meer klimmetjes in petto. De hellingen zijn maximaal één kilometer lang, maar hun stijgingspercentages maken ze tot stevige kuitenbijters. Kies voor 100 of 125 km en haal die klimmersbenen nog een laatste keer boven!

70 km
(+ 537m)

Sigarenberg

Bosstraat

Paardenstraat

Smeysberg

Donkerstraat

Everberg

100 km
(+887m)

Sigarenberg

Bosstraat

Paardenstraat

Florivalstraat

Bois du Bosquet

Boslaan

Lanestraat

Moskesstraat

Holstheide

Smeysberg

Donkerstraat

Everberg

125 km
(+1064m)

Sigarenberg

Bosstraat

Paardenstraat

Speelberg

Florivalstraat

Bois du Bosquet

Boslaan

Lanestraat

Moskesstraat

Holstheide

Smeysberg

Donkerstraat

Everberg

Bekijk de parcours via RouteYou:

Online inschrijven

Parcours gekozen? Prima! Hieronder vind je alle tarieven voor Super 8 Cyclo.

Tarieven

70 km

100 km

125 km

Voordeeltarief (t.e.m. 4/9)

15 €

17 €

20 €

Standaardtarief (na 4/9)

18€

20 €

23 €

Vroeg inschrijven loont de moeite!

Spring mee met de vroege vlucht en schrijf je in voor 4 september, zo zit je in de ontsnapping en geniet je van een voordelig tarief.

Opgelet: Bij je inschrijving wordt er €5 waarborg toegevoegd voor het gebruik van je kaderplaatje. Je krijgt deze waarborg terugbetaald bij aankomst of kan het inruilen voor een originele T-shirt.

Leden van Cycling Vlaanderen/FCWB kunnen steeds aan het voordeeltarief inschrijven.

Praktische info

De organisatie voorziet voldoende parking in de nabijheid van start en aankomst:

 • Vrijetijdscomplex Den Dijk: Dijkstraat 1, 3150 Haacht
 • Carpoolparking Kampenhout
 • Hobart Belgium, Industriestraat 6 Kampenhout
 • APOK Kampenhout, Industriestraat Kampenhout

Let wel, op de Provinciesteenweg zal het verboden zijn om te parkeren omwille van de aankomst van de SUPER 8 Classic. De politie zal hierop streng controleren! Als je geen plaats meer vindt op de carpoolparking of aan het vrijetijdscomplex, zoek je best een plaatsje in de straten rondom de Provinciesteenweg.

De start- en aankomstsite bevindt zich op het volgende adres:

Brouwerij Haacht
Provinciesteenweg 28
3190 Boortmeerbeek

Starturen:

 • 70 km: 7.30u – 10.30u
 • 100 km: 7.30u – 9.30u
 • 125 km: 7.30u – 9.00u
 • Uitgebreide bevoorradingen
 • Ongevallenverzekering (geen helm = niet verzekerd)
 • Technische bijstand bij de start en bevoorradingen, pechverhelping op het parcours
 • Medische bijstand bij de start en bevoorradingen
 • Seingevers op het parcours en aan de start-/finishlocatie
 • Perfecte signalisatie op het parcours
 • Parcourssticker en GPX
 • Kaderplaatje
 • Gratis koffie bij de start

Scan & ride

Schrijf online in en ontvang je ticket via mail. Zo kan je meteen je kaderplaatje afhalen bij vertoon van je ticket aan de Scan & Ride balies en hoef je niet meer van de fiets!

Daginschrijving

Schrijf je liever ter plaatse in? Plaats dan zeker je fiets in de beveiligde fietsenstalling!

De inschrijvingsstand in Haacht zal geopend zijn op zaterdag 16 september 2023:

 • 70 km: 7.30u – 10.30u
 • 100 km: 7.30u – 9.30u
 • 125 km: 7.30u – 9.00u

Geniet tijdens je tocht van uitgebreide bevoorradingen met Etixx sportvoeding en sportdrank, water en een uitgebreid assortiment aan koeken en fruit.

Aantal bevoorradingen*:

 • 125 km: 3 bevoorradingen
 • 100 km: 2 bevoorradingen
 • 75 km: 1 bevoorrading

De laatste bevoorrading sluit om 13.30 uur.

*Bevoorrading enkel op vertoon van het kaderplaatje!

De laatste bevoorradingspost sluit om 13.30 uur. Indien je hier later aankomt, ben je geen officiële deelnemer meer en ben je verplicht om de kortste weg naar de finish te nemen. De finish in Haacht sluit officieel om 14.30 uur. 

Kleedkamers en douches

Kleedkamers en douches zijn beschikbaar vlakbij de finish. Volg hiervoor de pijlen.

Ruil na afloop van je tocht je kaderplaatje in voor €5 waarborg, een Etixxpakket of een originele T-shirt!

Er wordt ook een gezellige après-bike voorzien waar je kan nagenieten van je rit.

Pech onderweg?

Er is technische bijstand voorzien bij de start en de bevoorradingen. Geraak je niet tot daar? Bel dan naar het noodnummer dat op de achterkant van je kaderplaatje vermeld staat om beroep te doen op onze mobiele pechverhelping.

Medische bijstand is voorzien bij de start en bij de bevoorradingen.

ETIXX SPORTVOEDING

Etixx fuels your goal

Etixx Sports Nutrition biedt sporters een gezonde ondersteuning voor duurzame sportprestaties. Dankzij onze samenwerking met Etixx Sports Nutrition zal je tijdens jouw voorjaarsklassieker kunnen genieten van een kwalitatieve bevoorrading met Etixx producten (Isotonic, Energy gel, Energy Sport Bar,…). Daarnaast zal je ook kunnen genieten van exclusieve acties en kortingen op het Etixx gamma bij de inschrijving en na het evenement. Op die manier kunnen we alle sportievelingen begeleiden in het voorbereiden en het behalen van de finish!

In een hogere versnelling met Etixx

Voldoende trainen is de sleutel tot succes, maar zonder een dagdagelijks gezond voedingspatroon en de juiste sportvoeding voor, tijdens en na elke rit, lukt het nooit om met trainen alleen je volle potentieel te bereiken.

Sporters hebben in het algemeen – door hun fysieke inspanningen – ook een hogere behoefte aan vitaminen en mineralen. Extra supplementen worden om die reden sterk aanbevolen. Het complete Etixx sportvoedings- en supplementengamma ondersteunt je hierin perfect, alle producten voldoen dan ook aan de hoogste kwaliteitseisen en dragen het Informed Sports kwaliteitslabel.

Om de deelnemers optimaal te begeleiden bij de keuze van de meest geschikte sportvoeding in de voorbereiding en tijdens de voorjaarsklassiekers, heeft Etixx een pagina ontwikkelt met specifiek advies voor wielrenners.

Neem deel en steun Younited Cycling

Fietsen is behalve een ontspannende activiteit ook een krachtig middel. Onder het motto ‘My Team, My Home’ bouwt Younited Cycling aan fietsteams waar iedereen welkom is en meetelt.

Hun deelnemers zijn experten in het dagelijkse overleven die strijden tegen kwetsbaarheid op het vlak van huisvesting, psychische gezondheid, welzijn, armoede, migratie of verslaving.

In hun peloton vinden ze meer dan enkel ploegmaats, ze vinden er een thuis. Ze worden gecoacht door sociaal werkers die hen een warm welkom bieden en individuele aandacht schenken, om hen zowel op als naast de fiets te begeleiden.

Extra middelen zijn nodig om Younited Cycling te doen groeien. Ook jouw bijdrage kan helpen. Bij je inschrijving heb je de mogelijkheid om 5, 10 of 15€ te doneren voor Younited Cycling.

Gezondheid

De organisator raadt iedereen aan om geen zware inspanningen te leveren waarop men fysiek niet goed voorbereid is. Maak verstandige keuzes aangaande de afstand die je wil afleggen en/of het tempo dat je je lichaam wil opleggen. 

Wie prestatiegericht en aan hoge intensiteit wil sporten, laat zich best jaarlijks controleren door een (sport)arts. Het voorleggen van medische attesten is niet verplicht. 

Het is aan de sporter zelf om te beslissen hoe hij omgaat met de informatie die hij meekrijgt tijdens een medische controle. De organisator draagt dienaangaande geen verantwoordelijkheid.

The essential guide for cycling in Flanders

Waarom niet langer in de buurt vertoeven? Ga als een echte Flandrien afzien op de bekende bergs & cobbles. 

Ontdek indrukwekkende routes, toffe events, uitdagende bucket lists en tips voor je verblijf! 
Bezoek de meest historische steden van Vlaanderen en lest de dorst met een van onze bekende bieren.

Wil je op hoogte blijven van onze events?

Laat je emailadres dan hier achter.